BOEIENDE BOEKEN

Vind je het ook zo heerlijk om in een boek te duiken?

Soms krijg je nieuwe ideeën en wil je ze meteen gaan uitproberen. Soms wordt iets wat je allang zo voelde, op een mooie manier verwoord. Soms zo mooi, dat je het groot opschrijft en op je spiegel hangt.

Dit zijn een aantal van mijn favoriete boeken:

Boeken van Cheryl Richardson

Cheryl is degene die mij enthousiast heeft gemaakt voor coachen. Ik zag haar in de Oprah Winfrey show met het Lifestyle Makeover programma - zij werkte daar met een groep vrouwen aan alle aspecten van hun leven: zorgen voor jezelf, relaties, financiën, gezondheid, werk. Juist dat al-omvattende sprak me aan, niet alleen maar één stukje, want alles hangt aan elkaar en be´nvloedt elkaar.

Take Time for your Life: a seven-step programme for creating the life you want

Jammer genoeg niet vertaald in het Nederlands. Erg leuk stappenplan om extreem goed voor jezelf te zorgen. ISBN 0553813013.

Het leven van je Dromen. 52 praktische en inspirerende ideeën voor meer kwaliteit

Per week een leuk onderwerp met oefeningen. Veel informatie over boeken, websites, clubs etc. Leuk om met een groepje te doen! ISBN 9027478694.

Stand up for your Life. Develop the courage, confidence, and character to fulfill your greatest potential

Dit stappenplan gaat weer een stukje dieper v.w.b. moed en durf. ISBN 074322650X.

Byron Katie - Vier Vragen die je leven veranderen (Loving what is)

Wij lijden door onze gedachten over de werkelijkheid, niet door de werkelijkheid zelf. We pijnigen onszelf over hoe het had moeten zijn, hoe een ander zich eigenlijk moet gedragen, in plaats van te houden van de werkelijkheid. Door onze gedachten te onderzoeken met vier vragen kunnen we inzien welke pijn we onszelf aandoen, en ons realiseren wat wij te leren hebben over onszelf doordat de ander ons een spiegel voorhoudt. Een heel bijzonder boek door een heel bijzondere vrouw - ze heeft een positieve invloed op mijn leven. ISBN 9027472597.

Monty Roberts - De man die naar paarden luistert

Een prachtig boek over deze man die leert te communiceren met paarden. Vaak worden wilde paarden op een brute manier afgericht of 'gebroken'. Door ze tegemoet te treden in hun eigen "taal" willen de paarden graag met Monty Roberts samenwerken, en daar komt geen zweep of pijn bij te pas. ISBN 9057134349.

Monty Roberts - Gezond verstand. Een betere communicatie tussen mensen via de taal van het paard

Vervolg op het vorige boek. Waarin hij beschrijft, dat zijn methode ook door te trekken is naar de benadering van mensen.

Richard D. Carson - Taming your Gremlin

Een heel leuk boekje, alleen in het Engels, over die stemmen in je hoofd (die iedereen heeft) die je altijd vertellen dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet kan etc. Op humoristische wijze en met gekke tekeningen wordt duidelijk gemaakt hoe die Gremlins (=stemmen) je leven saboteren en wat je er mee kunt doen. ISBN 0060961023.

Er is sinds kort ook een herziene uitgave op de markt; heb ik nog niet gelezen.

Boeken van Phillip C. McGraw

Wie fan is van de Oprah Winfrey show, zoals ik, kent Dr. Phil natuurlijk.

Leer te leven (Life Strategies)

Tien ondubbelzinnige levenslessen voor de belangrijkste keuzen in je leven. ISBN 9027467048.

Leef voor jezelf (Self Matters)

Stap voor stap naar geluk van binnenuit. Een heel stappenplan om je authentieke zelf te vinden, o.a. door het bepalen van je tien doorslaggevende momenten, zeven cruciale keuzes en vijf centrale personen in je leven. ISBN9027476799.

Don Miguel Ruiz - The Four Agreements. Wisdom Book. A Practical Guide to Personal Freedom

Een prachtig boekje dat ik al vaak cadeau heb gegeven aan jonge mensen. Gebaseerd op de wijsheid van Indianen. De vier afspraken zijn: Wees heel zorgvuldig met je woord; Vat niets persoonlijk op; Maak geen veronderstellingen; Doe altijd het beste wat je kan. Als we ons dat eigen maken, zijn we veel gelukkiger. Een aanrader! ISBN 1878424319.

Er is ook een werkboek bij verschenen.

<- - - Terug naar de Inspiratie-cadeautjes